В неделя е кулминацията на изложението в Търговище

12:24, 14 май 17 25 1155 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Панаирната седмица в Търговище завършва с поредица от инициативи и през днешния ден, в който отбелязват официалния празник на града. Проявите започват с национален шахматен турнир и старт на Втория кръг от националния шампионат по автокрос.

 

Регионалният исторически музей е обявил неделята за Ден на отворените врати по повод празника на града и 240-я традиционен пролетен панаир.

В тазгодишното изложение взеха участие 100 фирми, 15 от които са търговищки. Производства на повече от 20 бранша бяха представени на изложението. За първи път най-новите си модели показа известна автомобилна компания, местният производител на изделия от стъкло представи разнообразна колекция от стъклени домакински изделия.

 

Тазгодишното изложение постави рекорд от богата на събития програма. Концерти, представления, дефилета, карнавално шествие, тематични изложения като Ден на виното, изложба на хляб и мед, Бирен фест, Алея на занаятите съпътстваха панаира. Майсотри от Регионалната занаятчийска камара представиха експонати на ювелирното изкуство и везбата. Показаха тъкане на колани и изработка на кошници, народни носии, шита дантела. От „Етъра“ гостуваха на Търговище Музейна детска работилница и членове на занаятчийската камара от Ловеч с иконопис, керамика и дърворезба.

Уъркшоп по изобразително изкуство за деца, Бизнес форум за развитието на малкия и средния бизнес в България до 2020 г. и дискусия на тема “Силни региони за силна икономика“ се проведоха през тази седмица.

 

Днес ще се състои тържествено заседание на общинския съвет, на което ще бъдат връчени звания на нови почетни граждани на Търговище, ще обявят „Бебе на Панаира 2017“ и тазгодишната фирма-изложител.

Довечера фойерверк-шоу над града ще сложи финал на изложението.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама