Измамиха с крупна сума две възрастни жени от Търговище

08:59, 15 май 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две телефонни измами за над 20 хиляди лева са извършени в петък следобед на територията на град Търговище. Потърпевши са две възрастни жени – на 77 и на 75-годишна възраст. 

Те са били въведени в заблуждение от неизвестен извършител по идентичен начин – чрез обаждане на стационарния им телефон от човек, представящ се за полицейски служител . Той им обяснил, че е необходимо да окажат съдействие на органите на МВР, които провеждат операция по задържане на извършители на телефонни измами. По този начин на 77-годишната жена е отнета сумата от 20 хиляди лева, а на 75-годишната й съгражданка – 2 800 лева и около 200 грама златни накити. 

По случаите са образувани досъдебни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

От там отново напомниха на гражданите да не предоставят под никакъв предлог парични суми и ценности на непознати, представящи се за полицейски служители. Няма практика полицията да иска съдействие от гражданите по такъв начин. Получат ли телефонно обаждане с подобно искане, е необходимо гражданите своевременно да сигнализират на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама