30 стипендии за даровити деца отпуска Община Търговище

17:17, 15 май 17 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30 са стипендиите, които ще бъдат присъдени на даровити ученици от Търговище. Еднократната стипендия „Търговищко дарование”, в размер на три минимални работни заплати, се отпуска на Ивана Георгиева Петрова, ученичка в 9 клас на Спортно училище "Никола Симов".

Трима ученици получават годишни стипендии, които са в размер на две минимални работни заплати. Стимул, в област „Изкуство и култура”, е присъден на Димана Стилиянова Стойчева. В област „Спорт”  на Георги Борисов Стоянов, а в „Образование, наука и техника” на Мария Захариева Георгиева.

 Месечните стипендии през пролетната сесия се отпускат за период от три месеца и са в размер на 1/5 от минималната работна заплата. Според новия текст на Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Търговище, те се присъждат само веднъж на едно дете или младеж в една календарна година. Това позволява повече даровити ученици да получат финансов стимул.

От тази година бюджетът за финансово стимулиране на талантливи деца в община Търговище е увеличен с 5 хил. лева и вече е 15 хил. лева, припомниха от пресцентъра на местната администрация.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама