Община Търговище обявява търг за отдаване на земеделски земи

17:19, 15 май 17 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търг за отдаване под наем и аренда на земеделски земи обявява Община Търговище. Той ще бъде с тайно наддаване и ще се проведе на 19 май,от 9 часа, в зала 74, в сградата на общинска администрация. Подаването на документация за участие е до 16 часа на 18 май, информираха от пресцентъра на местната администрация.

В публичния търг участват общински земи с различен срок за ползване, според предназначението им. Част от тях се отдават под наем за срок от 4 години. Включени са и ниви, с храсти, за промяна на начина им на ползване. Те са в землищата на Горна Кабда и Маково. В търга, за наемане за 1 година, участва и ливада за косене от 10 декара в село Лиляк.

Отдаването под аренда на земи за създаване на лозови насаждения е за срок от 25 години. Имотите, определени за семкови и костилкови насаждения са за 30 години.

Подробна информация за местоположението на имотите, отдаваната  площ и частта от нея, която попада в недопустим за подпомагане слой, категорията на земята и начална тръжна цена са публикувани в сайта на Община Търговище. Желаещите трябва да внесат депозит от 10% от началната тръжна цена в касата на Община Търговище, стая № 61, етаж ІІІ, до 12.00 часа на 18 май или по банков път на сметка на Общината.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама