Медали за състезателите по авиомоделизъм от Търговище от национално състезание

09:06, 16 май 17 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем медала и две отборни трети места спечелиха състезателите по авиомоделизъм от Търговище от Национално ученическо състезание по авиомоделизъм в Ловеч. Те участваха в 2 категории и в 15 класа в оспорвана надпревара с клубове от цялата страна. 

 

В категориите "Деца" и "Юноши" отборно Клубът към Младежкия дом в Търговище зае третото място. В клас Таймери F1C бронз спечели за Борислав Терзиев, при F2B Кордов Акробат със сребро се закичи Волкан Хасан, който спечели второто място и в клас F2D – въздушен бой. Златото завоюва  Мартин Стефанов в клас F5J-J Акробат.  


"За първи път имахме участник в клас „Радиоупрявляеми авиомодели” – RC, където Берк Мартинов зае престижното 4 място." сподели ръководителят на Клуба з.м.с. Николай Николов.

 

Той допълни, че се е сбъднала дългогодишната му мечта на почетната стълбица да има представители само от Търговище. В клас Планери F1A Класика медалите си разпределиха както следва -  злато за Борислав Терзиев, сребро за Лъчезар Замбев и бронз за Илиян Манев и тримата от търговищкия клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама