Отбор от Попово спечели областното състезание „Млад огнеборец“

17:40, 18 май 17 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири ученически отбора се включиха в областното състезание  “Млад огнеборец”, организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на насилието“-Търговище. В надпреварата участваха 2 СУ “Проф. Никола Маринов ” от Търговище, ОУ “Н. Й. Вапцаров” от Попово, Прогимназия “Акад. Даки Йорданов” от Омуртаг и СУ “Св. Св. Кирил и Методий” от Антоново.

Състезанието уважи с присъствието си кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, който поздрави участниците, пожела им успех и изтъкна голямата роля на формирането у младите хора на умения да действат адекватно в кризисни ситуации.

Всеки от отборите се състоеше от по 9 състезатели на възраст от 12 до 16 години. Те премериха сили в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на 100 метра състезателна пътека” и ”400 метра щафетно бягане с препятствия”. Всеки отбор имаше право на два опита, като за класирането му се зачита по-добрият резултат. По време на оспорваната надпревара младите огнеборци демонстрираха сериозни познания за правилните действия по ликвидиране последствията от различни инциденти и бедствия, висок дух, добра физическа подготовка и отлични умения за работа в екип.

Снимка: ОД на МВР Търговище


В дисциплината „Бойно разгръщане“ победата извоюваха момчетата от град Попово с 952 т., пред връстниците си от Търговище с 935 т.,  момчетата от Омуртаг с 919 т., и тези от Антоново -  с 910. В другата състезателна дисциплина  - щафетно бягане с препятствия, победата извоюваха момчетата от отбора на II СУ “Проф. Никола Маринов“  със 103 т. На две точки разлика след тях остана отборът на ОУ „Н. Вапцаров“, пред отборите на Прогимназия „Акад. Даки Йорданов“ с 87 т., и на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ със 73 т.

За поредна година победител в крайното комплексно класиране стана отборът на ОУ „Н. Вапцаров“-Попово, с инструктор мл. инсп. Павлин Пеев с общ резултат 1053 т. Второто място завоюва отборът на СУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище с инструктор инсп. Ангел Ангелов, с общ сбор 1038 т. Третото място и бронзовите медали останаха за момчетата от отбора на Прогимназия „Акад. Даки Йорданов“-Омуртаг с инструктор мл. инсп. Мирослав Миланов с 1006 т., а четвърти са момчетата от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Антоново с инструктор мл. инсп. Иван Иванов със сбор от 983 т.

Отборът победител в областното състезание, ще участва в републиканските състезания на отрядите “Млад огнеборец”, които ще се проведат през юни.

Снимка: ОД на МВР Търговище

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама