Приключи санирането на първите два блока в Попово

09:07, 19 май 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече са готови първите два блока, които се обновяваха по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Попово, информираха от местната администрация. От там допълниха, че в началото на този месец са финализирани строително-монтажните работи на двата обекта - на ул. „Панайот Хитов” 35, 37 и 39 и на ул. „Гагарин” бл.13, вх. А-Г. 

"Двете сгради са напълно завършени и имат подписан констативен акт 15, информират от Общинската администрация. Строителните фирми изпълниха договорените си задължения в срок и извършиха всички предвидени мерки по енергийна ефективност. На жилищните блокове са извършени подмяна на дограми, топлоизолация на външни стени, топлоизолация на сутерен и таван на мазетата, хидроизолация и топлоизолация на покрив, боядисване и освежаване на стълбищни клетки, въвеждане на енергоефективно осветление в общите части. Очакваният резултат е още през следващия отоплителен сезон да бъдат понижени сметките за отопление с 50%." обявиха от местната власт.

Предстои въвеждането на блоковете в експлоатация с Държавна приемателна комисия. Тъй като категорията на обектите е трета, Дирекцията за национален строителен контрол ще назначи такава комисия, с която ще бъдат въведени в експлоатация и ще бъдат издадени удостоверения за ползване на обектите. След това започва да тече гаранционният срок , който по договор е 5 години. Това е минималният срок, с който фирмата - строител се задължава да отстрани дефектите, появили се през този период.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама