Осъден за изнасилване и убийство младеж от поповско обжалва присъдата си

11:37, 22 май 17 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Непълнолетния младеж от поповското село Гагово, пребил до смърт и изнасилил възрастна жена и блудствал с момиче с увреждане, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 8 годишната си присъда. Пресслужбата на съда припомня, че в края на февруари тази година Окръжният съд в Търговище призна вината на непълнолетния Ахмед. 

Случаят е от пролетта на 2015 година. Тогава 15-годишният Ахмед срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Подсъдимият първоначално подминал жената, но после я настигнал. От разговора с нея разбрал, че старицата има здравословен проблем.

За да се възползва от състоянието й, Ахмед я отклонил по страничен черен път, съборил я на земята и започнал да я бие. Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата на жената, непълнолетният насилник разкъсал дрехите й, изнасилил я и извършил блудствени действия. След това напуснал мястото и оставил на земята жертвата си. Няколко часа по-късно  жената починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми са квалифицирани като три средни телесни повреди.Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.

Няколко месеца по-късно Ахмед  нападнал трудно подвижно 14-годишно момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и блудствал с нея. 

За всяко едно от престъпните деяния непълнолетният е получил различни по размер присъди, но съдът му е присъдил да изтърпи най-голямото от присъдените наказания – 8 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в поправителен дом. Родителите му са осъдени да заплатят на роднина на починалата жена обещетение в размер на 30 000 лева.

Защитата на непълнолетния младеж твърди пред въззивния съд, че обвиненията не били доказани по несъмнен начин и се основавали единствено на самопризнанията на Ахмед. За разлика от тях, прокуратурата настоява присъдата на първата съдебна инстанция да бъде потвърдена като законосъобразна, справедлива и съобразена с непълнолетната възраст на подсъдимия. 

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок, съобщиха от пресслужбата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама