Продължават ремонтите на уличната мрежа в Търговище

12:13, 22 май 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключва кърпежът на компрометирани участъци от улиците в жилищния квартал „Запад” 3 в Търговище. Тази седмица ремонтите ще продължат в кв. „Запад” 2 и на бул. „Сюрен”, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там допълниха, че дейностите се изпълняват от Общинско предприятие БКС.

Завършени са планираните ремонти от капиталовата програма на Община Търговище. Заложената сума в нея бе за 1,2 млн. лв. Изцяло преасфалтирани са улиците: „Хаджи Димитър”, „Братя Миладинови” и „Белгун”.  Обновена е общинската пътна мрежа и улиците в селата Голямо Ново, Момино и Кралево. Ремонтирана е и ул. „Христо Смирненски” в кв. Въбел. Завършена е цялостната рехабилитация на трасетата Миладиновци-Маково – Дралфа и Дралфа – Росина – Кошничари.

През есента, след координация с дейностите на ВиК-Търговище, ще бъдат изцяло преасфалтирани улиците „Бояна” и „Любен Каравелов”.

По Оперативна програма „Региони в растеж” предстои напълно да бъдат обновени улиците „Гладстон”, „Велико Търново”, „Трети март” т бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път и бул.”Сюрен” от кръстовището с ул.”Трайко Китанчев” до търговския комплекс. По проекта ще бъде изградено и кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” и ул. „Поп Сава Катрафилов”.

С отпуснатите от Министерския съвет 1,5 млн. лв. предстои да стартира и изграждането на т.нар. „пробив Катрафилов”.

Община Търговище внесе искане за осигуряване и на средства за ремонт на бул. „Ал. Стамболийски”, който е част от републиканската инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на администрацията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама