Триумф за Балетна формация „Търговище” на Купа „Българска роза”

11:44, 23 май 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С голямата награда Купа „Българска роза” и още десет купи и три медала се завърна от Казанлък Балетна формация „Търговище”, към Младежкия дом, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева.

Националният конкурс за класически, характерни и модерни танци се организира от Министерство на образованието, Община Казанлък и Обединения детски комплекс. Той е престижен танцов форум, на който и през тази година бе отделено голямо внимание на класическия балет. 

"При добра конкуренция, Балетна формация "Търговище" спечели много отличия във всички възрастови групи и направления. Част от танците балетната формация представи в сегашния им състав от изпълнители за първи път на сцената в Казанлък." обявиха от Младежкия дом.

Отличия имат както индивидуални изпълнители от състава, така и всички формации и групи. Наградите са както в категорията "Класически балет", така и в направленията за характерни и съвременни  танци.

Севдалина Стойчева бе наградена с купа и грамота за педагог и хореограф.

Голямата награда на конкурса Купа „Българска Роза” бе присъдена на състава, тъй като той получи най-много отличия в творческата надпревара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама