Стотици граждани се включиха в шествието за 24 май в Търговище

14:06, 24 май 17 / Култура 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шествие на училища, образователни  институции и работещи в сферата на културата, изпълни Търговище с празничен дух и настроение на 24 май. То бе поведено от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, народните представители Венка Стоянова и Танер Али, ставрофорен иконом Славчо Проданов, областния управител Митко Стайков, председателя на Общински съвет Хатидже Алиева и общинското ръководство.

Снимка:Областна администрация Търговище

Първи в шествието преминаха преподавателите от 12 детски градини в община Търговище. В тях се възпитават над 1700 деца, за които се грижат 150 педагози. Заедно с тях бяха и представители от културните институции, читалища и сдружения от общината.

През тази година се включиха и учителите от основните училища в селата Буйново. Вардун, Голямо Ново, Драгановец, Дралфа, Лиляк, Макариополско, Надарево, Подгорица и Руец. След тях в шествието преминаха ученици и преподаватели от всички 12 училища в Търговище, предвождани от фанфарния оркестър.

Снимка: Община Търговище

По-рано в днешния ден кметът д-р Дарин Димитров и общинското ръководство присъстваха на среща с десетки учители и дейци, работили в сферата на образоването и културата.

Снимка: Община Търговище
Снимка: Община Търговище

Празничната програма днес ще продължи в 18.30 часа с дефиле на абитуриентите от випуск 2017 г., на площад „Свобода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама