Търговище ще участва в отбелязването на Световния ден на околната среда

09:45, 29 май 17 25 639 Шрифт:
Автор:

Две основни училища в Търговище ще се включат в инициативите по повод Световния ден на околната среда - 5 юни. Организатор на различни събития в областите Търговище и Шумен е Регионалната инспекция по околната среда и водите. 

Днес експертите ще изнесат беседа за околната среда в Първо основно училище „Христо Ботев“, а в Трето основно училище „П.Р.Славейков“  ще направят презентация и засадят заедно с учениците дърво в двора на училището. 

На 5 юни ще бъдат наградени победителите в конкурса за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране. Инициативата носеше мотото „Гората за децата“ и в нея се включиха ученици и деца от общообразователни училища и детски градини  на територията на Шуменска и Търговищка област. Общото количество предадена хартия е  близо 11 тона. Най- много хартия  1,5 тона са  предали  учениците от 3 -ти  "Г" клас на  I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище , следвани от   Детска градина „Конче вихрогонче“ и  4 „Б“ клас  на СУ „Йоан Екзарх Български“  от  Шумен .

Награждаването ще е следващия понеделник от 10 часа в Информационния център.
 
„Свързване на хората с природата„ е темата на Световния ден на околната среда през тази година, тема, която насочва вниманието и призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и важност, и да защитим нашата обща планета Земя. Тазгодишната тема приканва да помислим за това, че сме част от природата, и че тясно зависим от нея. Предизвикани сме да намерим забавни и вълнуващи начини да опознаем и оценим тази жизнено важна връзка с природата, обявиха от РИОСВ.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама