Ще има конкурс за управител на болницата в Омуртаг

11:17, 06 юни 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложение за назначаване на конкурс за управител на болницата в Омуртаг ще бъде внесено още на следващата сесия на Общинския съвет в града. Това стана ясно по време на работната среща, инициирана от областния управител на Търговище Митко Стайков. Поводът е напрежението между лекарите и сегашния шеф на лечебното заведение.

Медиците изпратиха открито писмо до Главния прокурор, народните представители от региона, областния управител, кмета на Омуртаг и регионалната колегия на Лекарския съюз притеснени от тежкото финансово състояние на общинската болница

"Силно сме притеснени, че болницата се води към фалит и до края на годината три общини ще останат без болница и медицинско обслужване. Ръководството на болницата води лоша кадрова политика по отношение на специализирания медицински персонал, не се осигуряват необходимите условия и медикаменти за поддържане на качествен лечебен процес на болните." се казва в писмото.

Лекарите заплашиха, че колективно ще подадат оставки, ако не бъде сменен управителя на лечебницата.

На срещата в областната администрация присъстваха  депутатът от ДПС Имрен Мехмедова, кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов,  управителят на  болницата Зюлбие Мехмедова и цялата Здравна комисия към Общинския съвет в Омуртаг. 

„Целта е болницата да работи нормално, а между лекари, медицински персонал и ръководството да няма напрежение“, коментира Митко Стайков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама