Започва ремонтът на пътя между Търговище и Разград

15:41, 15 юни 17 25 783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 17 юни започва рехабилитацията на близо 21 километра от пътя между Търговище и Разград. Предстои в събота от 10 часа да бъде направена символичната първа копка на обекта при кръговото кръстовище в близост до село Трапище, информираха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

На събитието се очаква да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областните управители на Разград и Търговище Гюнай Хюсмен и Митко Стайков, народни представители, кметове на населени места и др.

Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата му стойност е над 15,5 милиона лева. Съфинансирането от Европейския съюз е 85% , националното съфинансиране е 15%, а собственият принос е 84 000 лева.

От общата сума 14,7 милиона лева са за изпълнителя на строително-монтажните работи, който е фирмата „Пътстройинженеринг-Т“ ЕАД. Строителният надзор ще осъществява „Пътинвест-инженеринг” по договор за 360 хиляди лева , авторският надзор ще е на „Трансконсулт - 22“ за близо 10 хиляди лева.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама