Започва кръг от шампионата по приложно колоездене в Търговище

07:00, 16 юни 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговище ще е домакин на третия кръг от републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене. Събитието ще се проведе днес и утре. Негови организатори са Общината, Съюзът на българските автомобилисти, сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР, Български червен кръст, Обединен детски комплекс и Автомобилен клуб „Север“ – София. 

Инициативата се организира  по правилата на Международната федерация по автомобилизъм и е насочена към децата на възраст 10-12 години. Всеки отбор се състои от по четирима състезатели. По предварително направените заявки се очаква да пристигнат за участие 16 отбора от 8 населени места в страната, по един за момчета и един – за момичета, от всяко населено място. Умения в майсторското управление на велосипед ще мерят деца от Чирпан, Първомай, Пирдоп, Берковица, Етрополе, Силистра, с. Градина в община Първомай и домакините от Търговище.

Надпреварата започва днес  с решаване на индивидуален теоретичен тест, свързан с правилата за движение по улиците и пътищата.

Утре от 9 часа на площад „Свобода“  е официалното откриване на състезанието, след което ще се проведе надпреварата в двете практически дисциплини – „Майсторско управление на велосипед и технически пътеки“ и „Управление на велосипед в детско автоградче“. В първата от дисциплините състезателите ще покажат умения в колоезденето в специално обособени коридори с поставени конуси и препятствия на площада, а втората дисциплина ще се проведе в двора на I Основно училище „Христо Ботев“ в града. Обявяването на крайните резултати и награждаването на победителите е същия ден в 14 часа.

Инспектор Пламен Петков от сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР е член на изпитната комисия и на журито на състезанието, информираха от пресцентъра на полицията.
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама