Организация от Търговище ще координира Националната мрежа за децата в Североизтока

09:44, 16 юни 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отчетно-изборно събрание на членовете на Регионалния съвет за Североизточен централен регион към Националната мрежа за децата се проведе в Търговище. На него присъстваха представители на всички четири области, които той обхваща - Търговище, Шумен, Разград и Силистра. 

След като беше направен отчет за дейността на регионалния координатор – Клуба на нестопанските организации за предходните 2 години, организацията беше преизбрана да представлява мрежата в региона и за следващите 2 години.

Национална мрежа за децата е обединение на над 140 граждански организации и съмишленици, работещи с и за деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които обединяват членовете. 

"Ние вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и наблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата и с активното участие на самите деца и младежи.", споделиха от Клуба в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама