Министър Николай Нанков: В този мандат ще подобрим състоянието на пътищата в Северна България

12:52, 17 юни 17 / Политика 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна рехабилитацията на близо 21 километра от второкласния път между Търговище и Разград. На символичната първа копка на обекта днес присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областните управители на Разград и Търговище Гюнай Хюсмен и Митко Стайков, народни представители и кметове от региона.

Снимка: Агенция пътна инфраструктура


В ремонта на второкласния път ще инвестираме над 15 милиона лева, каза министър Нанков. Той подчерта, че парите са осигурени от  Оперативна програма „Региони в растеж“ и очаква от строителите качествена работа и в срок да бъде изпълнено всичко, така че следващата година да има готов и хубав път. Това е основна транспортна връзка, която преминава през територията на три области - Търговище, Разград и Силистра. С рехабилитацията му ще се повиши безопасността при пътуване и ще се подобрят връзките с трасетата Русе - Разград, Търговище - Шумен, Русе - Силистра, Попово - Лозница и Русе – Кубрат - Исперих, както и връзката с Дунав мост при Русе. По-добрата пътна инфраструктура ще спомогне за развитието на туризма в региона и ще улесни достъпа на туристите до историко-археологическия резерват „Сборяново“, античния град Абритус и други обекти, категорични са от Регионалното министерство.

Участъците преминават през селата Трапище и Манастирско. Ще се ремонтират и 4 кръстовища - за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода, и за Градина и Островче. С изпълнението на проекта ще се възстанови носимоспособността на настилката и ще се осигури оптимална скорост на движение, което ще доведе до намаляване на емисиите парникови газове. Отсечките ще бъдат с нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.

"Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще подобрим състоянието на пътищата.", категоричен беше министърът. Той съобщи, че се планира с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на  участъка в най-тежко състояние  - от Лозница до връзката с пътя  Русе-Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама