Три нови отделения откри поповската болница

12:26, 19 юни 17 25 868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес официално започват да работят три нови отделения към Многопрофилната болница за активно лечение в Попово. Това са  хирургия, ортопедия и  травматология и отделение по анестезиология и интензивно лечение.  Те са позиционирани в Търговище, където под наем ще използват сградния фонд и апаратурата на бившата частна специализирана хирургична болница.  

Новата придобивка идва след решение на Общинския съвет в Попово и сключен договор със Здравната каса, обясни управителят на МБАЛ Попово д-р Румен Русев. "Отделенията ще обслужват 44 клинични пътеки и 7 амбулаторни процедури и в тях ще работят 24 лекари. Новите дейности имат акредитация за Второ ниво на компетентност. " информира той. Д-р Русев допълни, че МБАЛ Попово вече ще разполага с шест отделения.

Заедно с него пред журналисти застанаха и тримата началници на отделенията - д-р Стамен Стаменов, който поема хирургията, д-р Георги Георгиев - шеф на ортопедията и д-р Кремена Христова, която отговаря за отделението по анестезиология и интензивно лечение.

"Няма нищо по-ценно за хората от това да построиш болница, да построиш училище, да построиш църква", заяви пред журналисти хирургът д-р Стаменов, с което подчерта, колко важна за хората в региона и за пациентите от съседни области е новата придобивка. 

Пациентите в ортопедично отделение пък ще могат да разчитат на едни от най-добрите специалисти в България, като проф. д-р Дико Бошнаков, доц. д-р  Пламен Минчев от Военно морска болница Варна, както и на д-р Георги Дамянов от Специализираната болница по ортопедия и спортна медицина и д-р Венцислав Тимушев специалист в ендоскопската хирургия, един от последните ученици на спортния травматолог проф. Димитър Шойлев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама