Смениха директора на болницата в Омуртаг

17:19, 19 юни 17 25 1153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доктор Йошенка Ненчева е новият изпълнителен директор на болницата в Омуртаг, информираха от пресцентъра на областната администрация в Търговище.

Рокадата в управлението на лечебното заведение идва след  извънредно заседание на Общинския съвет днес. На него присъства и областният управител Митко Стайков.

Припомняме, че преди броени дни избухна напрежението между лекарите и сменения вече шеф на лечебното заведение. Медиците изпратиха открито писмо до Главния прокурор, народните представители от региона, областния управител, кмета на Омуртаг и регионалната колегия на Лекарския съюз притеснени от тежкото финансово състояние на общинската болница. Те заплашиха, че колективно ще подадат оставки, ако не бъде сменен управителя на лечебницата.

 


Съветниците  освободиха  временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор на болницата  Зюлбие Мустафова. Тя е подала писмено оставката си и освобождаването й е по взаимно съгласие. Докладната записка бе внесена от председателя на местния парламент  д-р  Метин Исмаил.

На заседанието бяха избрани  и нови членове на Съвета на директорите в болницата и определени възнагражденията им.

Д-р Йошенка Ненчева  е специалист по акушерство и гинекология. Тя ръководеше Районната здравноосигурителна каса в Търговище, като преди това беше  началник на акушеро-гинекологичното отделение в болницата във Велики Преслав. 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама