Представиха методи за преподаване на интересна математика

09:26, 20 юни 17 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Практическо ръководство за преподаване на интересна математика и специална платформа за електронно обучение представи Първо СУ „Свети Седмочисленици” от Търговище на свои колеги от страната. това се случи по време на специална конференция, в която училището презентира  своето международно партньорство за сътрудничество за иновации и обмен на добри практики по европейската програма Еразъм+.  

В събитието участие взеха 40 представители от 16 образователни институции от Търговищка, Шуменска и Разградска област. Гости на конференцията бяха експерти от Регионалното управление на образованието в Търговище и преподаватели от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Програмата на конференцията включи общо представяне на партньорството и резултатите от него, представяне на интелектуалните продукти, като планове на уроци по математика, електронна образователна платформа за обучение по математика, методическо ръководство за иновативна математика, изводи и препоръки към учителите за организиране на обучение, гарантиращо активна, атрактивна и интерактивна училищна математика, оценка и въздействие на партньорството върху участващите в него осем училища от България, Германия, Италия, Испания, Португалия, Естония, Литва и Хърватия.

Участниците в конференцията бяха включени и в два уъркшопа по темите „Работа в електронна образователна платформа MOODLE” и „Симетрията в математиката”.

"Ръководството, под формата на електронна и печатна книга, се основава на някои резултати от проекта и е тясно свързано с другите интелектуални продукти – урочните планове и платформата за електронно обучение, създадени от учителите по математика, участващи в дейностите по проекта. Ръководството би представлявало интерес за учители по математика, бъдещи учители, експерти, обучители на учители и други, заинтересовани в сферата страни. Представените дейности описват главно методи и подходи на преподаване, в които учениците играят активна роля, взаимодействат помежду си, сътрудничат си, проучват различни източници на информация, обекти, процеси и явления и в резултат на това генерират знания, формират или развиват умения и компетентности. Акцентът е поставен върху уеб базираното обучение, игри и състезания с използване на компютърни приложения за генериране на различни типове тестови задачи и въпроси, интердисциплинарния подход и проектно базираното обучение, образователни игри, дискусии, забавни математически дейности, задачи с практическа насоченост.", обясниха от учебното заведение.

От там допълниха, че платформата за електронно обучение и иновативните методи за преподаване и учене, част от които са представени в Ръководството, дават един иновативен подход към преподаване на математика и могат да направят обучението значително по-интересно, мотивиращо и ефективно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама