Събират информация за домашните кучетата в Търговище

14:22, 20 юни 17 25 587 Шрифт:
Автор:

До 15 юли управителите на етажната собственост трябва да предадат в Община Търговище подробни данни за домашните любимци, обитаващи жилищата в града. Над 800 съобщения с този текст се разлепят на информационните табла на всички кооперации и блокове в Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там припомниха, че задълженията на управителите са регламентирани в Закона за управление на етажната собственост.

"Според местната Наредба за отглеждане на домашни любимци управителите трябва да предоставят тази информация ежегодно до месец март, тъй като това не е спазено Община Търговище предприе кампания за допълнително информиране, с цел спазване на закона и нормативите. Всеки собственик, ползвател или обитател на жилище трябва да впише притежаваните или взетите за отглеждане животни в книгата на етажната собственост веднага след придобиването им. Управителите, в 30-дневен срок от всяка промяна, трябва да информират Община Търговище, която актуализира електронния регистър на домашните любимци на територията й. При неспазването на тези задължения ще бъдат налагани санкции.", обясниха от общинската администрация.

Събраната информация за домашните животни трябва да бъде предоставена в стая № 81 на 4 етаж, в сградата на Община Търговище или на адреса на администрацията до Дирекция „Икономическо развитие”. При възникнали допълнителни въпроси отговаря главен експерт Галина Дочева на телефона 0601 6 86 72.

Домашните любимци, отглеждани в къщи и дворове в рамките на града, ще бъдат обхванати при проверки от контрольорите, обещаха от местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама