Представители на местната власт от Търговище посетиха Европейския парламент

11:33, 21 юни 17 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев бе домакин на посетителска група от България в Европейския парламент.

Сред участниците бяха представители на местната власт от областите София, Пловдив, Плевен, Кюстендил и Търговище.

Участие от Търговище взеха народният представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова, кметът на общината д-р Дарин Димитров, зам.- кметът Валентин Велчева, секретарят на общината Христалина Халачева и общинският съветник Панайот Димитров.

По време на посещението гостите се запознаха с дейността и организацията на работа на Европейския парламент, както и с акцентите в работата на д-р Андрей Ковачев в комисиите по външните работи и здравеопазване. Той запозна участниците с актуалната политическа обстановка в Европа, както и с позициите на ЕС по теми, сред които миграцията, Брекзит, премахването на таксите за роуминг и присъединяването на България към еврозоната.

Гостите обсъдиха с българския евродепутат въпроси, свързани със защитата на традиционните исторически общности, необходимостта от промяна на учебните планове по история на 20-ти век, както и перспективите за създаване на общ отбранителен капацитет. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама