Търговище има свой посланик на хуманността

07:00, 22 юни 17 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20 представители на голяма компания за козметика бяха избрани да станат Посланици на хуманността и рекламни лица на кампанията „От любов към живота“, която подкрепя жени, борещи се с рак на гърдата.

Сред вдъхновяващите посланици е Любка Панайотова от Търговище. Нейна основна задача е да популяризира кампанията и да разпространява посланията й и думата БЛАГОДАРЯ до повече хора в Търговище и цялата страна. Рамо до рамо с Посланиците на хуманността застават Люси Дяковска, Орлин Горанов и Дивна. Със своето „Благодаря!“ те се обръщат към широката общественост с посланието колко важна е подкрепата за жените, борещи се с рака на гърдата.

 


Вече 16 години „От любов към живота“ помага на жените, страдащи от болестта. За това време са дарени близо 1,5 милиона лева, осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната

Кампанията набира средства чрез поръчка на розовите благотворителни продукти, печалбата от които компанията традиционно дарява на основния си партньор в България – фондацията „Една от 8“. И тази година основна цел е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондацията ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.

Финалът на кампанията ще бъде благотворително събитие.  То ще се проведе в месеца за борба с рака на гърдата – октомври и ще бъде организирано в онази част на България, която има най-голям принос в набирането на средства за каузата чрез поръчката на розови продукти. 

Броят на заболелите от рак на гърдата у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая, припомниха организаторите на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама