Търговищкия балет "Вега" представи годишния си концерт

17:15, 22 юни 17 / Култура 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В пъстър празник, изпълнен с много цвят, красота и емоции  се превърна годишният концерт на Школата за модерен балет "ВЕГА", с ръководител Марианна Савова и помощник ръководител Милена Иванова. На сцената излязоха всички групи на състава - от най-малките, сега прохождащи в танцовото изкуство, до най-големите, творили над 10 години във "Вега", за да покажат какво са научили през последния сезон. 

Момичетата и момчетата танцуваха модерни и характерни танци, част от тях бяха показани за първи път на сцена пред търговищка публика.

С вокални изпълнения в концерта се включиха приятелите на "Вега" от Школата по естрадно пеене, с ръководител Кремена Кряколова. Водещ бе актрисата Цветина Иванова.

В края на концерта с пожелания за много бъдещи успехи бе изпратена абитуриенката - Лина Детелинова, солистка на "Вега", танцувала в състава повече от 12 години. Марианна Савова й пожела да носи този заряд винаги в живота и да не спира да танцува, все така с танц да преминава през трудностите, предизвикателствата и успехите, които й предстоят занапред. "Изтанцувай го целия живот, на високи полупалци, така както сме го учили в залата, с усмивка и с високо вдигната глава!", пожела Савова на своята възпитаничка.

Пожелания за успех ръководителката на състава отправи и към Зара, Маги и Мая, които не участваха в концерта, но също са абитуриентки на "Вега" през тази година и са част от успешната история на балета.  Тя благодари на тях и на останалите деца от състава за всеотдайността и упоритостта през годината, на техните родители за подкрепата, а също на хората зад кадър - колегите, които й помагат със състава и на екипа Младежки дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама