Търговище подкрепя Международния ден за борба с наркоманиите

09:56, 23 юни 17 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Викторина и състезания подготвят в Търговище в подкрепа на Международния ден за борба с наркоманиите. Събитието е в понеделник от 17 до 19 часа пред Драматичния театър.  Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Българският червен кръст и Регионална здравна инспекция.

Инициативата ще включва състезания с алкоочила, с които лесно ще се пресъздаде как изглежда светът след употреба на алкохол. На място ще бъдат раздавани информационни материали за превенция употребата на наркотични вещества и опиати. Организаторите са подготвили още викторина и награди.

Събитието съвпада и с проект „Съхрани здравето си в четири стъпки”, на БЧК, който цели да популяризира здравословния начин на живот. В него партньор е и Общинският съвет по наркотични вещества.

Дейността на Съвета е свързана с обучения на ученици от 8 до 10 клас за вредите от употреба на психоактивни вещества. Важен акцент е и работата с учители и педагогически съветници в училищата, които получават информация, как да различават поведението на хора, употребили наркотици и запознаване с бързо нарастващия списък с нови опиати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама