Отново събират оферти за ремонт на образователни обекти в Търговище

11:52, 26 юни 17 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище отново отвори процедурата  за възлагане на обществената поръчка за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в ОУ «Хр.Ботев»,  детски градини «Снежанка» и "Приказка", както и в детска ясла "Първи юни".

Обектите са включени в проект «Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура» по Оперативна програма «Региони в растеж». 

Документите за участие са публикувани на сайтовете на Агенцията за обществени поръчки и Община Търговище. Срокът за подаване на оферти за извършване на строителство и внедряване на мерки за енергийна ефективност е до 17 часа на 28 юли, обявиха от пресцентъра на местната администрация. Кандидатите могат да участват само за един от посочените обекти, които са в обособени позиции.

"Предишната процедура беше прекратена след доклад от Комисията за оценка на 17-те офертите, които бяха подадени за извършване на ремонтните дейности на обектите. В него беше записано, че офертите не отговарят на изискванията на възложителя, посочени в документацията за обществената поръчка. Несъответствията не подлежаха на корекция, тъй като Законът за обществените поръчки не позволява приемане на допълнения и промени в техническите предложения на участниците. Тъй като решението за прекратяване не беше обжалвано от никоя от фирмите, поръчката се отваря отново.", припомниха от общинската администрация.

Срокът за определяне на изпълнителите е 3-месечен. Очаква се ремонтните и другите предвидени дейности по четирите обособени позиции да стартират до края на годината.

По проекта за образователната инфраструктура вече са определени изпълнителите на другите задължителни дейности за авторски и строителен надзор, за публичност и одит. В изчакване на настоящата процедура е  последната по проекта, която е за обзавеждане и оборудване. Оптимистичните срокове за приключване на обектите са до края на 2018 година, прогнозират от местната власт.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама