Трябват допълнителни средства за ремонт на общински пътища в Търговище

09:42, 27 юни 17 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от целевата субсидия за капиталови разходи да бъде трансформирана за финансиране на неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа в Търговище, предлагат от общинската администрация. Докладна записка за прехвърляне на средствата внася кметът д-р Дарин Димотров на предстоящата сесия на общинския съвет в четвъртък. 

"В следствие на тежките метеорологични и атмосферни условия през изминалия зимен сезон, голяма част от общинската пътна и улична мрежа се нуждае от извършване на неотложен текущ ремонт. За ремонт на част от три общински пътя са необходими 50 000 лева. Наличните средства за текущ ремонт за цялата общинска пътна и улична мрежа, предвидени в бюджета на Община Търговище, са 68 000 лева, което е крайно недостатъчно. Същевременно при реализацията на капиталовата програма на Община Търговище и изпълнението на рехабилитацията на пътя Трапище - Маково - Дралфа, финансиран с целева субсидия за капиталови разходи е реализирана икономия в размер на 50 000 лева. Чрез трансфер на тази икономия, от средства за капиталови разходи, в средства за извършване на неотложни текущи ремонти, ще се постигне оптимално усвояване и разпределение на необходимите ресурси върху значителна част от компрометираните пътни участъци.", се казва в мотивите на общинската администрация.

За да се направи трансфера Общинския съвет трябва да даде съгласие на кмета да направи предложение до министъра на финансите за трансформиране на средствата. цялата сума ще ще се разпредели за ремонт три общински пътя. За трасето Мировец - Буховци" - Буиново - Твърдинци трябват 20 000 лева, още толкова за Търговище - Макриопол - Алваново - Ловец и 10 000 лева за участъка Певец - Търговище - Руец - Овчарово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама