Награда за добра практика в извънкласните дейности получиха преподаватели от Търговище

07:00, 28 юни 17 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специална награда на председателя на Синдиката на българските учители получиха преподаватели от Търговище. Галина Станчева – главен учител по български език и литература и Ивелина Захариева – старши учител по музика, и двете от Първо основно училище "Христо Ботев", бяха отличени в раздел „Индивидуални награди“, категорията за извънкласна дейност  от I до XII клас.  Преподавателският екип участва в четвъртото издание на Международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. Тази година форумът беше на тема „Развиваща и подкрепяща образователна среда – творчество, успеваемост, духовност“.
 
Преподавателите представиха научен доклад „Вдъхновени и истински“, който е посветен на театрална студия „Вълшебната завеса“ в I ОУ „Христо Ботев“. Неин ръководител е Ивелина Захариева. През настоящата учебна година творческата формация отбеляза своя 10-годишен юбилей чрез дейности по проект „Твоят час“. Целият дълъг път от създаването на студията и мотивацията на младите хора през разгръщане на творческия им потенциал в репетиционния процес до успешните представления на сцена намира подробно отражение в доклада като етапи, резултати, постижения, изводи.

Чрез своята разработка Галина Станчева и Ивелина Захариева са се конкурирали с близо 200 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност в международен мащаб. "През последните години специалисти и експерти в областта на училищното образование търсят успешни механизми за възраждане на добрите традиции и съвместяването им с иновативни практики, свързани с извънкласните форми на обучение. В този аспект въведените от Министерство на образованието  проекти УСПЕХ и „Твоят час“ се превърнаха в предизвикателство за училищните екипи, които чрез креативни идеи и подходи успяха да моделират добри практики.", споделиха от учебното заведение.

Заключителната част от конкурса ще се проведе в края на месец август, където в рамките на национален семинар участниците с най-голям равен брой точки ще представят публично своите проекти. По време на изявата ще се състои тържествена церемония за награждаване на отличените.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама