За втора година търговищкият балет е победител в конкурса „Звезден път”

09:13, 28 юни 17 / Спорт 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само два дни след емоционалния  годишен концерт, препълнил за пореден път залата на Младежкия дом, възпитаниците на Марианна Савова завоюваха ново Гран При и призовите места в десетото юбилейно издание на конкурса.

Близо 60 танцьори  от балета се състезаваха  в категориите  Съвременни и Характерни танци,  и донесоха  много отличия - три първи места в I, II и III  възрастова група в Съвременни танци , I и II място в Характерни танци. Заслужена дойде и най-голямата награда на фестивала – Гран При , за цялостното въздействащо представяне на колектива във всички номинации.

 

Да припомним ,че „ВЕГА” е носител  на Гран При и от миналогодишното издание на конкурса. Това е трети поред  успех  на балета, в рамките на месец от участия във фестивални прояви.

„Чувстваме се удовлетворени, защото макар и напрегнат, краят на творческия сезон ни донесе признание и много успехи. В Разград  имаше силно Търговищко присъствие и в двата раздела на конкурса – за танци и популярна песен. Нашите деца видимо се открояваха с добрата си подготовка, качество на изпълненията и донесоха много награди за града.", каза след концерта ръководителят на балета Марианна Савова. Тя сподели, че се чувства особено горда от успехите на момичетата и им пожела много нови покорени върхове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама