Осем години затвор за мъжа убил брат си в Търговище

09:59, 30 юни 17 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Присъда от 8 години затвор получи 33-годишният Ивайло от Търговище за убийството на родния си брат. Заради съкратеното съдебно следствие наказанието му беше намалено от Окръжния съд с една трета.

Убийството стана през нощта на 1 март в жилището, където двамата братя живеели заедно с майка си. Между мъжете често възниквали конфликти, тъй като по-големият Стефан пиел. В злополучната нощ той отново бил пиян. Останал в хола и  пускал силно музика от мобилния си телефон. След 23 часа подсъдимият влязъл при брат си и избухнал скандал заради силната музика. Ивайло настоял брат му да спре да тормози него и майка му и да се изнесе от жилището.

Майка им се опитала да спре конфликта между двамата си синове. Внезапно Ивайло взел кухненски нож и нанесъл силен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на апартамента, като извикал на майка си да се обади на полицията. Точно жената подала сигнала на телефон 112. 

Пристигналите на мястото полицаи установили, че пострадалият Стефан е в тежко състояние и повикали медицински екип, който отвел в болницата намушкания. Там той починал малко след полунощ.

Съдебномедицинската експертиза посочила като причината за смъртта на 40-годишния мъж острата кръвозагуба от прободно-порезното нараняване от нанесения удар с ножа, проникнал в гръдната и коремната кухина.  

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама