Осъдиха наркодилър от Търговище

12:00, 08 ное 17 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37-годишният Илиян Илиев от Търговище, който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение, получи осъдителна присъда след споразумение, одобрено от съда. Илиев прие да изтърпи наказание две години и 10 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от пет години.

Мъжът бе задържан на 6 юли 2017 г. на ул. „Пирин“ във Варна при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението. Автомобилът на Илиян Илиев бил е спрян за проверка. При претърсване на колата и обиск на лицето са открити 1028 таблетки амфетамин, кристално вещество и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана.
Направените експертни справки на таблетките показали, че са висококачествен амфетамин с тегло 289,11 гр., а кристалното вещество с тегло 27,71 гр. се използва като съставка при производството на амфетамин. Претърсено било и жилището на 37-годишния мъж в Търговище, откъдето полицията иззела 6 ампули метамфетамин. Иззетите наркотични вещества, електронна везна и празни опаковки за дозиране на наркотиците ще бъдат унищожени. В тежест на осъдения са и направените 605 лева разходи по делото.
Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама