Прокуратурата в Търговище остави в ареста опасен рецидивист

12:42, 24 ное 17 25 804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасен рецидивист, обвиняем за 3 престъпления, е било уважено от състав на Търговищкия районен съд. След първоначалното задържане на 32-годишния Деян Т. от Варна за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор той остава в ареста.

32-годишният Деян Т. е привлечен като обвиняем за обсебване на два мобилни телефона, извършено на 15 – 16 октомври 2017 г. при условията на опасен рецидив  – престъпление по член 206, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, лишаване от права и конфискация. Телефоните били предоставени от собственичката им, но Деян отказал да ги върне, като ги предоставил като залог в заложна къща в Търговище.

На 18 октомври тази година той управлявал автомобил без свидетелство за управление, което му било отнето още през февруари. За деянието по член 343в, ал. 2 Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години, както и глоба от 500 до 1200 лева.

На 29 октомври 2017 г. в игрална зала в Търговище при условията на опасен рецидив Деян извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Между 7 и 7,30 часа сутринта той блъскал машините за хазартни игри, хвърлил стол, псувал и правил неприлични жестове.  За хулиганството по член 325, ал. 5, във връзка с ал. 1 от НК, ако опасният рецидивист бъде признат за виновен, може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Справка за съдебното минало на 32-годишния Деян Т. от Варна показва, че е осъждан 10 пъти за различни престъпления. Преди да извърши трите нови деяние, той бил освободен от ареста, където пребивавал с най-тежката мярка за процесуална принуда по друго обвинение.

Определението на Търговищкия районен съд може да се обжалва пред Окръжния съд в града.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама