Шуменски бизнесмен е обвинен в бракониерски лов

13:03, 18 дек 17 25 842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Попово привлече като обвиняем шуменския бизнесмен Златко Ил. за бракониерски лов, при който били убити благороден елен и кошута.

На 14 декември около 23 часа в местност между село Люблен и Садина служители на охранителна фирма чули изстрели. Охранителите работели по договор с горското стопанство.

На мястото, откъдето били произведени изстрелите, бил забелязан тъмен джип „Тойота ланд круизер“ с шуменски номера, която в последствие се оказала собственост на транспортната фирма на бизнесмена от Шумен. Шофьорът на джипа успял да избяга.

В петък джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде измит от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. Извършено било претърсване в къщата на 41-годишния бизнесмен. Оттам са иззети 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч.

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите от бракониерски лов. Районната прокуратура в Попово му е наложила мярка за неотклонение „Подписка“.

Бракониерският лов се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от права по член 37 от НК.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама