Бедстващи щъркели бяха спасени от Община Дулово

11:25, 20 мар 18 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20 измръзнали щъркели са прибрани в гаража на Община Дулово. Те са вече на топло до парното. Администрацията се включи в спасителните акции в защита на бедстващи птици в Североизточна България, съобщи БНР.

От вчера в региона еколози, представители на местните власти и обикновени хора помагат на щъркели в беда. 

Ако попаднете на птица или животно от защитен вид, включен в Закона за биологичното разнообразие, може да се свържете и със съответната Регионална инспекция по околната среда и водите на територията, на която се намирате. За посредник може да използвате телефон 112. 

Експерти от инспекцията преценяват състоянието на животното. В случай, че може да оцелее без намеса, то се оставя на място. В противен се насочва за лечение и отглеждане към спасителен център.

Ето и телефони на екоинспекции от Североизточна България, където може да подавате сигнали за бедстващи щъркели или други измръзнали птици. РИОСВ-Русе - телефон: 082/ 809 281, РИОСВ-Шумен - 0885 75 02 75. За съвет или помощ можете да се обръщате и към Спасителния център за диви животни на “Зелени Балкани” в Стара Загора на телефон 0884 877 544.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама