Търговище празнува с Валя Балканска и дует "Ритон"

12:00, 14 май 18 25 779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Денят на Търговище отбелязват жителите на града. Празничната програма започна с ритуал по издигане знамената, след което бяха наградени победителите от конкурса за фоторазказ на Общината „Търговище днЕС“. След това на тържествено заседание на Общинския съвет Търговище бяха връчени отличията за почетни граждани на проф. Николай Овчаров и журналиста Радослав Черкезов.

Тържествено беше открито и 241-то издание на пролетния панаир пред Художествената галерия „Никола Маринов“. По улиците на града премина и мажоретния състав към Центъра за младежки дейности и инициативи с Духовия оркестър, а след това ансамбъл „Мизия“ изнесе концерт на естрадата в парка „Борово око“.

В следобедните часове програмата продължава с фестивала „С дъх на хляб и мед“. Откриването е от 14.00 часа. Предвидени са демонстрации и дегустации на различни видове хлебни изделия, сладкиши и мед. Очакват се 47 участници от читалищата, пенсионерските клубове и  производител от Търговище. От пчеларския браншови съюз участие са заявили 15 пчелари. Фестивалът тази година ще бъде тридневен.

Детските работилници в „Алеята на занаятите” ще започнат в 16.00 часа. Ще има демонстрации на приложни техники – рисунки на стъкло, глина, коприна. Участниците са от клуб „Батик“, Центъра за приложни изкуства от ОДК и други.

Вечерният концерт е с начален час 19.00 ч. и е с участието на Валя Балканска, Петър Янев, гайдарска група „Орфикус“ и дует „Ритон“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама