Шумен приема временно боклука на Търговище

13:10, 30 май 18 25 929 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депото в квaртал ''Дивдядово'' ще приеме битовите отпадъци от Община Търговище, съобщи ''Дарик''.

Това гласува днес Регионалното сдружение за управление на отпадъци (РСУО).

Кметът на Търговище Дарин Димитров посочи, че причината за това е, че обемът на депото в Търговище позволява да се приема боклук до края на годината. В момента има изготвен проект за нова клетка, каза кметът на Търговище и допълни, че дори е обявена обществена поръчка, но заради обжалване тя е спряна.Скоро ще бъде пусната нова обществена поръчка. 

Има осигурено финансиране, като стойността на новата клетка е 6.5 млн лв, стана ясно от думите на Дарин Димитров. Той посочи, че очаква за година и половина депото в Търговище да бъде изградено.

По време на заседанието на РСУО беше посочено, че община Търговище депонира годишно 10 хил. тона боклук след сепариране. Той ще бъде каран на сметището в ''Дивдядово'', а след като бъде изградена новата клетка в Търговище, ще бъде върнат там, посочи Дарин Димитров.

Съседи сме и трябва да си помагаме, още повече, че ще си вземат депонирания отпадък, след като направят нова клетка, каза кметът на Шумен Любомир Христов.

Той допълни, че вероятно в рамките на година ще трябва да се купи нова техника за депото, тъй като старата е амортизирана.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама