Предлагат увеличаване на местата в Дневния център на деца с увреждания в Търговище

16:05, 21 юни 18 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 20 на 30 места да се увеличи капацитетът на Дневния център за деца с увреждания в Търговище предлага в докладна зам.-кметът Емине Якубова, предаде targovishtebg.com.

Предложението е на база мотивирано искане от директора на Комплекса за здравно-социални услуги, част от който е заведението. В докладната е посочено, че към настоящия момент центърът работи над определения от 20 места капацитет, като има и 4 чакащи за предоставяне на услугата. Това води до проблеми като недостиг на средства и персонал за обгрижването на всички деца. Увеличаването на капацитета ще даде възможност заведението да покрие нуждите на потребителите си и да им предостави още по-качествени социални услуги.

Дневният център работи с деца до 18 години, с различни физически и ментални увреждания, а дейността му е делегирана от държавата. За децата в заведението се грижат 7 души – детегледачка, психолог, рехабилитатор, специален педагог, логопед и 2 социални работници.

Общинският съвет ще се произнесе по предложението на заседанието си на 28 юни 2018 г. По процедура, след приемане на решението, то се изпраща до Регионална дирекция „Социално подпомагане“ за изготвяне на предложение до Агенцията за социално подпомагане, която следва да определи капацитета. Ако бъдат приети, промените ще влязат в сила от 1 януари 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама