27 области на България с оранжев код за опасност от бури и наводнения

07:30, 28 юни 18 25 2092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И в четвъртък времето ще бъде облачно и дъждовно под влияние на циклона „Нефели”. Сутринта временно валежите ще спират, но следобед отново ще започнат, като се очаква да бъдат интензивни почти в цялата страна. 

Оранжев код е обявен за 27 области в страната, като количеството на валежите се очаква да бъде между 30 и 50 л/кв.м. Жълт е кодът само във Видин. Гръмотевични бури пък се очакват в Централна и Източна България. Има опасност от наводнения. 

През нощта срещу петък валежите ще продължат и ще бъдат по-обилни в Северозападна България. Ще остане доста хладно за края на юни.

В петък отново ще има превалявания от дъжд почти в цялата страна, температурите ще бъдат около 20 градуса. В събота температурите ще започнат слабо да се повишават, но отново ще има валежи и гръмотевични бури предимно в Централна и Източна България.

На 1 юли се очаква валежите навсякъде да спрат. Ще бъде слънчево и постепенно ще се затопля. В понеделник ще бъде предимно слънчево, без валежи и с температури между 22 и 26 градуса. От вторник нататък можем да кажем, че лятото ще започне да се връща с пълна сила – във втория ден от следващата седмица ще бъде слънчево и топло, с температури от 23 до 27 градуса. До края на следващата седмица температурите ще бъдат с летни стойности, ще бъде слънчево и топло и не се очакват валежи. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама