Изграждат нов център за спешна помощ към болницата в Търговище

17:35, 28 юни 18 25 665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов център за спешна медицинска помощ ще има в Търговище. Това стана ясно днес след решение на местния Общински съвет по време на редовното му заседание.

Съветниците решиха да дарят имот на държавата и така да улеснят административните процедури. Приблизителната стойност на проекта е около 1 млн. лв., а новата сграда ще е в двора на Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище - на мястото, където допреди години се помещаваше Регионалната здравна инспекция, предаде Дарик.

Центърът ще се построи с европейски средства, а основен бенифициент по програмата е Министерството на здравеопазването. За да реализира проекта, ведомството поиска общината да прехвърли на държавата парцела от 1 дка. По време на сесията, местните депутати решиха да дарят имота с условието, че ще се ползва единствено за здравни нужди. По програмата ще се подобрят условията в спешните центрове и в останалите общини на областта.

По време на заседанието директорът на болницата д-р Иван Светулков сподели с общинските съветници, че според изискванията спешното приемно отделение трябва да има минимум десет помещения, а сегашното, което е в сградата на болницата има едва четири. Той обясни, че спешното приемно отделение е част от болницата, а Центъра за спешна помощ е отделна структура, която е на подчинение на министерството.

"Новата сграда ще даде възможност за по-добра работа на двете звена и ще създаде условия за по-добро обслужване на пациентите", каза д-р Светулков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама