Осъдиха на 30 години затвор младеж, убил двама възрастни в Търговище

12:25, 03 юли 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Търговище постигна 30-годишна ефективна присъда за 20- годишния Атанас А., който е бил признат за виновен от състав на Търговищкия окръжен съд за две убийства за възрастни хора, извършени чрез палежи с цел да прикрие кражби от домовете им. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За извършените две умишлени убийства Търговищкият окръжен съд му наложи наказание доживотен затвор, което на основание член 58а, ал. 2 от НК замени с наказание 30 години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият признал вината си.

През 1 август 2017 г. проникнал в дома на 81-годишния А.П., откъдето откраднал 60 лева и две тонколони. В кръчмата на селото дочул, че съселянинът му се оплаква за извършената кражба, и Атанас решил да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибрал в дома си пийнал и заспал, и на 12 срещу 13 септември 2017 г. подсъдимият влязъл в дома му отново. Намерил 40 лева, след това с кибрит запалил вещите в дома на стареца, който изгорял при пожара.

Със същата цел на 14 срещу 15 октомври 2017 г. проникнал в дома на 85-годишния Т.И. Намерението му било да открадне от възрастния мъж машини и железни инструменти, както и парите от пенсията му. Възрастният мъж го разпознал и за да не бъде издаден в полицията, Атанас А. го ударил в главата, след това запалил цигара и я хвърлил върху вестници и дрехи, които разпилял при тършуването. След като огънят бил потушен, било открито мъртвото тяло на стареца, припомнят от институцията.

Съдът одобри частично и гражданските искове на наследниците на починалите възрастни хора. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. В тежест на осъдения Атанас са и направените по делото съдебни разноски. Той е приведен в плевенския затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама