Полицейско следово куче демонстрира уменията си пред деца в Търговище (СНИМКИ)

14:50, 04 юли 18 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следовото куче Верон демонстрира своите умения в помощ на полицаите в тяхната работа по случай 5 юли – професионалният празник на служителите от вътрешното ведомство, пред около 60 деца на възраст от 3 до 7 години- от Детска градина „Пчелица“ в гр. Търговище.

Четириногият помощник на полицаите е 7-годишен и е едно от двете сертифицирани следови кучета в ОД МВР-Търговище. Пред децата кучето показа умения,  които е придобило през годините под ръководството на своя водач Диян Колев - младши инспектор в РУ-Търговище. 

Със затаен дъх малчуганите наблюдаваха демонстрацията на обща дресура – изпълнение на различни команди, подадени от водача към неговия възпитаник. Кулминацията в представянето му бяха действията на кучето по задържане на извършител на правонарушение, като за целта в ролята на нарушителя влезе друг служител на РУ-Търговище– полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ Кръстьо Димитров. Верон се справи скоростно и безпроблемно и с тази задача. Водачът му Д. Колев изрази задоволството си от поведението и успешната социализация на служебното куче в непозната му среда - за пръв път то показва уменията си пред толкова малки деца.

Накрая малчуганите имаха удоволствието да се снимат с полицейското куче, а много от тях се осмелиха и да го погалят. 

„Тази демонстрация беше едно чудесно преживяване за нашите възпитаници. Те очакваха срещата с кучето с голямо нетърпение, и със сигурност това ще е за тях темата на днешния ден. Сърдечно благодарим на полицейските служители за подарените ни незабравими емоции!“ – сподели директорката на детското заведение г-жа Милка Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама