Затвор за 300 грама марихуана присъдиха в Търговище

11:40, 18 юли 18 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговищкият окръжен съд одобри споразумението, което двама обвиняеми на Окръжната прокуратура в Търговище за наркотични престъпления сключиха вчера, 17 юли 2018 г. За придобиване на високорисковите наркотични вещества без разрешително безработният Кристиян Н. прие да изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим и да плати глоба 1000 лева. 

Другият обвиняем по същото досъдебно производство Мерал М., който е студент, получи наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от 3 години. Той ще плати глоба в размер на 5000 лева, като наказанието му е за държане с цел разпространение на марихуана.

Престъплението е извършено на 30 май тази година в Попово. Тогава полицията установява, че Мерал държи с цел разпространение 300, 66 грама марихуана на стойност 1803 лева. За придобиването на високорисковите наркотични вещества е привлечен към наказателна отговорност Кристиян. Ефективното му наказание е заради предишни осъждания за престъпления, свързани с наркотични вещества. Младежът е осъждан още като непълнолетен, като дейността му продължила и след навършване на пълнолетие, за което е осъждан още два пъти.

Одобреното от съда споразумение влиза в сила веднага. Още в съдебната зала Кристиян е бил задържан за изтърпяване на ефективното наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама