Националното военноморско учение "Бриз 2018" с ВИП-ден

10:40, 19 юли 18 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се провежда ВИП-денят на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2018". Целта му е да се повиши оперативното взаимодействие между военноморските сили на участващите в маневрите държави.

Освен бойни и селскостопански кораби в учението ще се включат самолети, вертолети и подводница.

Част от тренировките включват ликвидиране на последиците от терористичен акт, потушаване на пожар на борда на кораб, операция на търговски кораб, заподозрян в незаконен трафик на оръжие, спасяване на бедстващи хора в морето с кораби и вертолети, самолетни атаки на кораби и атакуване на вражеска подводница. Във военноморското учение "Бриз 2018" участват 11 държави от НАТО.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети днес авиобазата "Граф Игнатиево", съобщиха от прессекретариата му. Там той ще присъства на ритуала по откриване и освещаване на параклиса "Свети Великомъченик Мина". Идеята за изграждането му е на държавния глава.

Параклисът ще бъде осветен от Пловдивския митрополит Николай. Проектът е реализиран със съдействието на дирекция "Вероизповедания“ към Министерския съвет и Пловдивската митрополия. Гости на церемонията ще бъдат още командващият на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация на президента, пловдивският областен управител Здравко Димитров, командири на военни формирования.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама