Още дъжд и опасност от наводнения, в Чепеларе остава частичното бедствено положение

08:00, 01 авг 18 25 2259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валежите у нас ще продължават и в сряда. Интензивни дъждове, гръмотевични бури и градушки се очакват в Северозападна България до обяд, а след това - и в планините (Предбалкана, Стара планина, Рила, Пирин и Родопите).

Сухо и слънчево ще е само на югоизток.

През последните 24 часа най-много валя в Родопите и по западните склонове на Пирин, където количествата са между 75 и 100 л/кв.м. По високите части на Централна Стара планина, в районите на Шумен и Търговище, валежите преминаха 50 л/кв.м.

Дъждовете в много части на България създават опасност от наводнения. През следващото денонощие такива предупреждения има за Черни и Бели Искър. По водосбора на Марица рискът засяга притоците Луда Яна и Въча. В Югозападна България ще трябва да се наблюдават планинските притоци на Струма и Места.

Остава обявеното частично бедствено положение в Община Чепеларе. Причината е активизирало се свлачище по пътя за „Чудните мостове”.

Тонове скална маса и дървета затрупаха единствения път и към село Забърдо. От вторник екипи работят по отстраняването на падналите камъни. Работата обаче беше затруднена от продължаващите валежи.

Дежурни общински екипи са отклонявали движението през цялата нощ срещу сряда, тъй като все още има непосредствена опасност от свличане на земна маса.

Местните власти препоръчват на туристите да отменят пътуванията си до „Чудните мостове”, докато участъкът не бъде обезопасен.

Цял квартал е пред евакуация заради свлачище в Неделино. Земната маса се активизира след проливните дъждове във вторник, а част от нея падна върху къща в града.

При инцидента няма пострадали, но обитателите на дома вече са се преместили на друго място от страх да не се срути цялата постройка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама