Румен Радев призова за повече прагматизъм в регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа

12:01, 08 мар 17 / Политика 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общите предизвикателства и перспективите за развитие на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, обсъди президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с посланици на държави от Балканите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БГНЕС. 

Гарантирането на общата сигурност, постигането на висок икономически ръст и усъвършенстването на транспортната, енергийна и комуникационна инфраструктурата, която свърза Балканите, изисква съвместни усилия и планиране, подчерта на срещата президентът Радев.

Държавният глава призова за повече прагматизъм в работата на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа и при съгласуването на конкретни проекти, които се реализират със средства от европейските фондове.

Процесът на разширяване да бъде поставен отново във фокуса на политиките на ЕС, а държавите, кандидатстващи за членство, да получат подкрепа за постигането на напредък в своята европейска интеграция, посочиха по време на срещата дипломатическите представители.

Те призоваха този въпрос да бъде и сред водещите приоритети на Българското председателство на Европейския съвет през първата половина на 2018 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама