Ученици от гимназията по туризъм в Добрич ще участват в конкурс за кулинарни таланти

07:37, 10 мар 17 / Любопитно 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявиха конкурса „Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади български кулинарни таланти. Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия - Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти. Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.

Проектът ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото") подпомага навлизането на навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

От учебната 2016/2017 година близо 500 ученика в 16 училища в цялата страна се обучават по общо пет професии - машинен техник, техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост, електротехник, техник по газови системи и готвач.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама