Две жертви от протестите в Южна Корея

10:19, 10 мар 17 / Свят 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите в Южна Корея срещу отстраняването от длъжност на президентката Пък Кън Хе доведоха до две жертви, предаде агенция Рьонхап. Други четирима са ранени при сблъсъците с полицията, разиграли се пред сградата на Конституционния съд (КС), съобщи БГНЕС.

Сред загиналите е 72-годишен мъж, поучил тежка травма в главата, след като изпаднал от полицейски автобуск. Друг човек е намерен мъртъв на метростанция, недалеч от мястото на сблъсъците. По предварителни данни той бе ранен в схватките с полицията.

Демонстрантите щурмуваха безуспешо сградата на КС, след като съдът потвърди импийчмънта на президентката. Пътят обаче им преграден от полицейски спецчасти, в резултат на което пламнаха ожесточени стълкновения. Демонстрантите – главно възрастни хора – използват като оръжие камъни и дървените дръжки на флаговете.

След като бе отстранена от длъжност Пак Кън Хе губи имунитета си, което позволява да бъде разследвана и евентуална съдена за големите корупционни дела, в които основна роля играеха близката й приятелка Чхве Сун Сил и реалната ръководителка на холдинга Samsung Ли Чже Йон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама