Плевенският театър представя премиерно "Вишнева градина" от Чехов

11:00, 10 мар 17 / Култура 25 416 Шрифт:
Автор:

Премиерните представления на „Вишнева градина” от Чехов се играят днес и утре в Драматичния театър "Иван Радоев" в Плевен.. Постановката е на гост-режисьорът от Русия – Василий Сенин. Негови са сценографията и костюмите. Василий Сенин е познат на плевенската публика с неговата „12-а нощ“ и авангардния му прочит на Шекспир. Той нарича своите спектакли „Моята свободна територия“ и е убеден, че позицията на „свободен артист“ е най-плодотворната за днешно време.

В ролята на Любов Андреевна е Красимира Кузманова, която миналия сезон заслужи наградата Икар  за изпълнението в  „Театър, любов моя“-спектакъл, с който Театър 199 чества 50-годишния си юбилей. 

Във „Вишнева градина“ участват и младите актьори Асен Данков, Антъни Пенев, Георги Кацарски, Бориса Сарафова. В спектакъла играят още и Адриан Филипов в ролята на брата на Раневская, Георги Енчев, Нина Илиева-Петкова, / Надя Стефанова-Василева, Петьо Кръстев, Елица Анева, Сергей Константинов, Милена Ерменкова и един от най-интересните артисти в българското кино – Ованес Торосян. 
  

Премиерните представления са от 19 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама