Международно биенале на стъклото ще се проведе във Варна

12:49, 10 мар 17 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна конкурс за избор на автори, които да представят творби от художествено стъкло по време на Международно биенале на стъклото, което ще бъде открито на 27 септември тази година. По време на събитието ще бъдат организирани изложби, лекции и творчески ателиета в няколко български града, сред които Варна, София, Велико Търново и Белослав. Инициативата се реализира с помощта на Община Варна. Жури ще осъществи селекцията на творбите, които да бъдат включени в биеналето.


За участие в конкурса изискванията са следните: снимка на реализирана творба, изпълнена от стъкло, с размери минимум 300 DPI, над 3000 пиксела по широката страна, препоръчително на бял фон. Тя трябва да бъде изпратена на [email protected]. Прикаченият файл трябва да съдържа име на участника и името на творбата. Крайният срок за изпращане на снимката е 1 юни.


За участие с проект се изисква снимка на проект (макет; визуализация; технически чертеж с размери; художествена рисунка), която трябва да бъде изпратена на същия адрес, отново със срок до 1 юни, както и имената на участника.


Желаещите могат да приложат проект за духано стъкло (снимка на макет; визуализация; художествена рисунка; технически чертеж с размери), който да бъде реализиран в град Белослав като част от демонстрациите по време на биеналето. Творбата ще бъде реализирана от чешкия майстор Ондрeй Стрнадел и изложена в галерия "Белославско стъкло".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама