КФН обяви независимите одитори на пенсионните фондове 

13:19, 10 мар 17 25 472 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Комисията за финансов надзор (КФН) избра външните независими оценители, които да извършат втората мащабна проверка на качеството на активите на пенсионните фондове. Одитът ще обхване втората половина на 2016 г.

За разлика от първата проверка, която инспектира активите до 30 юни 2016 г., резултатите от тази ще имат задължителен характер и на пенсионните компании ще им се наложи да извършат необходимите корекции.

От решението на КФН се разбира че управляваните от ПОД „Топлина” АД, „ПОД-Бъдеще” АД, „Пенсионноосигурителен институт” АД и ПОК „Съгласие” АД фондове ще бъдат проверявани от "HLB България“. 

Сред по-големите клиенти на дружеството са държавните компании АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз", ТЕЦ "Марица-изток 2" и "Метрополитен“.

„ПрайсуотърхаусКупърс“ (PwC) е назначен за независим външен експерт, който да извърши проверка на активите на управляваните от ПОК ,,ДСК-Родина” АД фондове".

"KPMG България“ ще извърши проверки на активите на управляваните от „ПОД Алианц България” АД, ПОК „Доверие” АД и „Ен Ен ПОД” фондове.

В съобщението на Комисията се посочва, че това ще „гарантира траен ефект от извършения преглед“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама